ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ;
Η Επιστήμη των τροφίμων είναι το αποτέλεσμα της ανάμιξης πολλών επιστημονικών κλάδων όπως η Χημεία, η Βιολογία, η Φυσική,η Μηχανική κ.α. με σκοπό την ανάπτυξη ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, και την βελτίωση των ήδη υπαρχόντων.
Ο κλάδος των Τροφίμων είναι ίσως ο πιο δυνατός στην Ελληνική οικονομία με ολοένα και αυξανόμενα κέρδη ακόμα και σε περιόδο κρίσης, οπότε και δύναται η βελτίωση του και η ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προιόντων, που θα έχουν σκοπό να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής του ανθρώπου.